AARHUS PIGEKOR I NY INTERNATIONAL TRIUMF

 

Aarhus Pigekor er blandt verdens allerbedste. Det satte de talentfulde piger en tyk streg under, da de i går vandt den internationalt anerkendte kor-konkurrence ”Let the Peoples Sing”. Konkurrencen fandt sted hos Bayerischer Rundfunk i München og blev direkte transmitteret via radio og videostreaming til hele verden.


Efter måneders ihærdig øvning og forberedelse vandt det 36 piger store Aarhus Pigekor i går kor-konkurrencen ”Let The Peoples Sing”.

EBU European Broadcasting Union havde bedt hvert medlemsland udpege det kor, som, de mente, havde størst chance for et europamesterskab, og Danmarks Radio udpegede Aarhus Pigekor.


Med sejren i aftes markerede Aarhus Pigekor sig endnu en gang som et af de allerdygtigste kor i verden.


Jeg er bare så glad og stolt over Aarhus Pigekor. Stort til lykke til pigerne, til deres fantastiske dirigent og inspirator Helle Høyer Vedel og til Aarhus Musikskole. Vi arbejder målrettet med kulturelt talentarbejde i Aarhus, og så er det jo fantastisk, at vores talenter kan markere sig så stærkt internationalt,” siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad.


Formanden for juryen kunne sent søndag aften erklære, at vinderne var det kor, som havde bevæget dommerne mest og givet publikum magiske øjeblikke. Formanden for juryen beskrev præstationen som ”real girlpower”.


Og kræfterne blev sluppet løs, da vinderen blev udråbt.


Der var et sandt inferno af glædeshyl og jubelscener. Alle korene jublede og fejrede konkurrencen med en stor fest i foyeren til koncertsalen, og pigerne i Aarhus Pigekor var fantastisk populære,” fortæller Lars-Ole Vestergaard, som er leder af Aarhus Musikskole og var til sted ved finalen i München.


For kun et år siden blev koret kåret som verdens bedste i Riga, da de deltog i World Choir Games og vandt guldmedalje, og nu kom også vindertrofæet ”The Silver Rose Bowl” i hus til Aarhus Pigekor.

Efter sejren kan Aarhus Pigekor ikke deltage i konkurrencen næste år, men bliver æreskor, når konkurrencen til den tid afvikles i Helsinki i Finland.


Aarhus Pigekor vender tilbage til Aarhus sent tirsdag aften.